BROWN LEG

And feelings still remain...

Media

17/05/09

Hi people!

In het streekblad "Purmerend op zondag" van Rodi media was vandaag een interview te lezen met Saul aangaande het reilen en zeilen van de band. Hieronder kan je het interview lezen afgenomen en opgesteld door Jan Koning.

Brown Leg bezig met eerste album

'Het is toch een beetje je kindje'

 VOLENDAM - Saul Jonk, voorman van de Volendammer band Brown Leg, kreeg al vroeg te horen dat hij aanleg had voor muziek. Op de basisschool was hij veelal te vinden op toneel tijdens musicals - op latere leeftijd vertolkte hij de rol van de hoge priester Annas in de amateurproductie van Jesus Christ Superstar - en als zanger in soundmixshows. We schrijven 1999 als de beginnende zanger op zoek gaat naar muzikale medestanders. "Het vinden van een geschikte drummer is een verhaal op zich."

Aan het begin van de band staan zanger Saul Jonk, gitarist Erwin Blondeau en de inmiddels opgestapte gitarist Jos Tol (Kurk). "Wat ontbrak waren een drummer en een bassist - toch niet de meest onbelangrijke schakels in een band", begint Jonk. "De zoektocht naar een drummer bracht ons langs een music-in op het Don Bosco College in Volendam. Daar zagen we Martijn Tol optreden - die met kop en schouders boven de rest uitstak. We hadden geen illusie dat hij met zijn talent bij ons wilde komen spelen, dus bedacht ik een plan. Ik zal onze eerste kennismaking in de kroeg nooit vergeten. 'Hi, ik ben Saul en jij bent onze nieuwe drummer.' Ik ben naast hem gaan zitten en vertelde hem pas weg te gaan als hij instemde. Week in week uit kwam ik terug - tot het moment dat Martijn uit frustratie ja zei. Inmiddels tien jaar later is hij nog steeds lid van de band."

Kroegencircuit

Nadat ook bassist Patrick Ursem zich bij de band voegde gingen de mannen van Brown Leg het kroegencircuit in. "Ons eerste optreden was in Sporthal Opperdam met Kees Nor in het voorprogramma. Legendarisch! De reacties waren leuk, nog niet 'gaal' goed. Maar dat waren we ook niet. Onze doorbraak in Volendam kwam tijdens de Pearl Jam-tribute in de Pius X. Maandenlang hebben we onszelf opgesloten om de nummers in te studeren. Met succes want nog steeds worden we herinnerd aan dat bewuste optreden. Het optreden zorgde tevens voor de nodige naamsbekendheid, want er volgden optredens door de gehele kop van Noord-Holland."

Dip

Zoals een grote rockband betaamt volgde ook bij Brown Leg de welbekende dip. "Om overkill te voorkomen besloten we niet meer dan eens per maand op te treden. Dit ging ten koste van onze ervaring. Na een aantal jaar te hebben gespeeld in verschillende zalen en kroegen, kwam de klad er een beetje in. We kregen een gevoel van verplichting en waren niet meer gemotiveerd. Dat is killing en betekende zowat het einde van de band. Nadat Patrick Ursem de band verliet (hij zingt nog wel de zangpartijen in voor de cd, red.), omdat hij het niet meer kon combineren, en werd vervangen door Ralf Neels volgde de omslag. Hij stelde als voorwaarde dat we eigen muziek gingen maken en werd de katalysator die nodig was. In no time hadden we een aantal liedjes klaar en kregen we het gevoel 'we kunnen het'."

CD

Inmiddels zijn de jongens ver gevorderd in de productie van de cd. "Ralf is thuis in 'music engineering' en daardoor is het voor ons mogelijk alles in eigen beheer te produceren. Er liggen al vijf liedjes klaar, waaronder het lied Made in Heaven, geschreven voor de herdenkingsdienst van de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam en met name René Schilder (Pius), en de volgende drie zijn in aantocht. Uiteindelijk willen we twaalf platen van hoogstaand niveau produceren."

Realist

Jonk beseft hoe moeilijk het is om door te breken in de muziekindustrie en blijft reëel. "We willen zelf iets produceren, ons eigen geluid uitbrengen. Als we de kenners moeten geloven bezitten we kwaliteit genoeg en er zijn ideeën genoeg. We zullen proberen genoeg media-aandacht te genereren en er zal een cd-presentatie worden gehouden. Ik heb geen illusie dat we even een platencontract gaan scoren, maar we maken ook geen album met de insteek 'het lukt toch niet'. Het zou voor mij een persoonlijk hoogtepunt zijn als er een liedje van Brown Leg op de landelijke radio zou worden gedraaid. Het is toch een beetje je eigen kindje."

Op de website www.brownleg.com is meer informatie te vinden over de band en zijn er enkele songs te beluisteren.

Brown Leg te gast bij de L.O.V.E.

17/01/09

 

Hallo allemaal!

 

A.s. zaterdag 17 januari is Brown Leg tussen 16:00 en 17:00 te gast in de LOVE studio. In het programma “Volendam Centraal” zullen we in een gesprekje met top presentator Ad He-man een en ander vertellen over de band en waar we mee bezig zijn. Daarnaast zal ook ons nieuwe nummer worden gedraaid dus mis het niet!

 

Schakel dus om 16:00 in op 106.6 FM, kijk via de LOVE tv live mee in de studio of luister wereldwijd via het web op de site van de LOVE via deze link:

 

http://www.rtvlove.nl/livestream.php.

 

C U !!

 

Saul

Brown Leg werkt aan album

Hi people!

In de nivo was deze week te lezen dat we zijn begonnen aan een eigen album. Het eerste nummer "Our Tomorrow" is van de week afgerond en klaar voor de vuurdoop! Op de website is het nummer te beluisteren onder de tab "audio".

Check de melding zoals beschreven in het archief van de online NIVO:

http://www.nieuw-volendam.nl/index.php?nid=7384&cid=1

Brown Leg "in de schaduw van Jan Smit"

23/06/2008

Hi people!

In het kader van de rubriek "in de schaduw van Jan Smit" is Brown Leg te gast geweest bij Ons Streekblad. Dit interview is te lezen in Ons Streekblad welke donderdag 19 juni op de mat is gevallen.

Voor iedereen die het heeft gemist is het interview ook online te lezen:

Interview Brown Leg: Ons Streekblad 19 juni

Grtz. Saul

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.